ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Vei învăța principii și tehnici specifice domeniului tău de interes, fie că este vorba despre energie regenerabilă, instalații electrice, instalații de gaze, aviație, limbi străine sau alte domenii. Cursurile sunt actualizate și reflectă cele mai recente tendințe și evoluții din domeniu, asigurându-ți o pregătire relevantă și la zi, adaptată nevoilor fiecărui nivel de cunoștințe, de la începători la avansați.
Cursurile sunt predate de formatori, cadre didactice universitare, ingineri. Studiile și experiența recunoscută în domeniul lor, sunt principalele elemente care asigură calitatea și relevanța cursului de pregătire profesională, indiferent că este predat în clasă, LIVE, înregistrat sau sub formă de suport de curs (eLearning). Pe lângă expertiza în domeniu, mulți dintre acești profesioniști au abilități pedagogice solide, fiind instruiți în metode de predare online care maximizează angajamentul și învățarea efectivă a cursanților.

Cursurile de pregătire profesională sunt destinate unei audiențe largi, oferind soluții educaționale adaptabile pentru o varietate de obiective profesionale și personale. Ele reprezintă o resursă valoroasă pentru oricine dorește să se dezvolte profesional, să exploreze noi domenii sau să-și îmbunătățească competențele pe care le deține deja. De asemenea, cursurile sunt special concepute pentru:

 • începători sau cei care doresc reconversie profesională. Persoanele care doresc să intre într-un nou domeniu profesional sau să facă o schimbare de carieră. Cursurile oferă fundamentele necesare pentru a începe să lucrezi într-un nou domeniu, precum energie regenerabilă sau aviație.
 • angajați cu experiență practică care doresc imbunătățirea cunoștințelor teoretice. Pentru cei care sunt deja activi într-un anumit domeniu (de ex. electric, energie regenarabilă, aviație, construcții) și doresc să-și actualizeze cunoștințele teoretice sau să-și extindă competențele. Este ideal pentru angajații care vor să țină pasul cu evoluțiile tehnologice și tendințele din industrie sau să-și sporească șansele de angajare sau avansare în carieră, fie în țară, fie în străinătate.
 • pasionați de învățare continuă. Persoanele care sunt pasionate de învățare și dezvoltare într-un domeniu anume, indiferent de vârstă sau istoricul profesional, găsind în aceste cursuri o modalitate de a-și extinde orizonturile.
 • antreprenori sau manageri. Pentru cei care conduc afaceri sau echipe și au nevoie de cunoștințe actualizate pentru a gestiona eficient resursele, tehnologiile sau echipele.

Tipul de diplomă sau certificat pe care îl primești la finalizarea unui curs de pregătire profesională online depinde de modul de predare al cursului și de natura acestuia. Iată ce opțiuni ai:

1. Diploma de calificare pentru cursurile cu predare ÎN CLASĂ sau LIVE: pentru cursanții care aleg să participe la sesiuni de predare față în față sau la sesiuni LIVE, online, există posibilitatea de a obține o diplomă de calificare. Aceasta este un document oficial care atestă că deții competențe și cunoștințe specifice în domeniul studiat. Diploma de calificare este recunoscută în industrie și poate fi un avantaj semnificativ pentru avansarea în carieră sau pentru obținerea unui loc de muncă în domeniu.

2. Certificat de absolvire pentru ALTE FORMATE DE CURS: pentru cei care urmează cursuri în alte formate, precum studiu individual, curs înregistrat, sau alte metode online care nu implică interacțiune LIVE, se eliberează un certificat de absolvire. Acest tip de certificat se obține și în urma cursurilor de pregătire teoretică în vederea autorizării/ prelungirii valabilității autorizației A.N.R.E. Certificatul servește ca dovadă a participării și finalizării cursului. Deși nu este o diplomă de calificare, certificatul de absolvire este util pentru a demonstra angajatorilor sau instituțiilor (de ex. A.N.R.E.) angajamentul tău pentru învățare continuă și perfecționare.

Nu, prețul cursului include toate taxele necesare pentru eliberarea diplomei de calificare sau a certificatului de absolvire. Aceasta înseamnă că nu vor exista costuri suplimentare pentru a primi documentul care atestă finalizarea cu succes a cursului. Singura situație în care s-ar putea aplica taxe suplimentare este dacă alegi să primești certificatul sau diploma prin intermediul unui serviciu de curierat. Această opțiune este de obicei oferită pentru cei care doresc să primească documentul în format fizic, la o anumită adresă, și implică costuri adiționale legate de expediere.

DA, iată toate opțiunile de plată disponibile pentru tine:

1. Online cu cardul: una dintre cele mai comode și rapide metode de plată este cea online, folosind un card de debit sau de credit. Poți efectua această plată direct din contul tău de utilizator pe platforma www.vreaulacurs.ro Acest mod de plată este sigur și eficient, și-ți facilitează confirmarea înscrierii tale la curs instantaneu.

2. Transfer Bancar în contul OPTIM AD CALIFICĂRI: o altă metodă de plată disponibilă este transferul bancar. Poți efectua plata direct în contul S.C. OPTIM AD CALIFICARI S.R.L., IBAN RO76BTRLRONCRT0518598701, deschis la Banca Transilvania.
Este esențial să menționezi denumirea cursului pentru care faci plata în detaliile transferului, pentru a asigura că plata ta este corect alocată. După efectuarea transferului, va fi necesar să trimiți o dovadă a plății prin email la da@vreaulacurs.ro. Acest pas este important pentru a confirma înscrierea ta la curs și pentru a procesa în mod corespunzător plata efectuată.

3. Cash la sediu: Dacă preferi să plătești în numerar, ai posibilitatea de a face acest lucru direct la sediul centrului OPTIM AD CALIFICĂRI, situat în Brașov.

DA, poți face plata pe firmă. Reține că trebuie să furnizezi pe email-ul da@vreaulacurs.ro detaliile firmei tale, cum ar fi denumirea, adresa, CUI-ul și cursul pentru care ai făcut plata pentru a-ți emite facura fiscală.

Iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru a face alegerea potrivită:

1. Explorează oferta de cursuri. Accesează site-ul VreauLaCurs.ro și explorează gama de cursuri oferite. Fiecare curs are o descriere detaliată care include obiectivele cursului, structura, durata, metoda de predare și tipul de certificate obținut.

2. Compară opțiunile. Compară diferite cursuri care te interesează. Uită-te la conținutul cursului, nivelul de dificultate, durata, costul și recenziile altor participanți. Asigură-te că alegi un curs care se potrivește nivelului tău actual de cunoștințe și obiectivelor tale.

3. Ia în calcul compatibilitatea cu programul tău. Dacă ai un program încărcat sau lucrezi în schimburi, caută cursuri care îți oferă flexibilitate în ceea ce privește orarul și metoda de predare (online, față în față, live, etc.)

4. Solicită informații suplimentare. Dacă ai întrebări sau nelămuriri, nu ezita să contactezi echipa VreauLaCurs.ro pentru clarificări suplimentare. Vezi contact.

Programul cursurilor de pregătire profesională variază în funcție de tipul cursului, astfel:

 • Cursuri ÎN CLASĂ (față în față): Acestea se pot desfășura la sediul nostru din Brașov și au un orar fix care se stabilește de comun acord cu participanții.
 • Cursuri Online LIVE: Aceste sesiuni sunt programate la anumite ore și necesită participarea ta în timp real. O sesiune durează 2 ore, iar săptămânal au loc 2 sesiuni de curs (de la ora 18:00).
 • Cursuri Online Flexibile: Acestea oferă acces la materiale oricând și nu necesită participarea la o oră fixă.
Te înscrii rapid în 4 pași simpli:
 • 1. Crează un cont pe platforma vreaulacurs.ro, dacă nu ai deja unul, completând informațiile necesare pentru înregistrare.
 • 2. Odată înregistrat, navighează către cursul dorit și urmează instrucțiunile pentru înscriere. Acest lucru include adăugarea cursului în coșul de cumpărături și finalizarea procesului de înscriere.
 • 3. Plătește cursul urmând instrucțiunile platformei.
 • 4. Familiarizează-te cu interfața platformei și începe să studiezi* *dacă ai te-ai înscris la un curs cu predare LIVE sau ÎN CLASĂ, în următoarele 24 h vei fi contactat telefonic de către un consultant formare care iți va oferi detalii cu privire la data începerii cursului și programul acestuia.

Obligativitatea prezenței variază în funcție de tipul cursului:

ONLINE: prezența NU este obligatorie. Poți parcurge materialele de studiu în propriul ritm.

LIVE: prezența la sesiunile online, defășurate în timp real cu formatorul, este obligatorie. Te poți conecta de oriunde și poți obține o experiență completă de învățare.

ÎN CLASĂ: Prezența fizică este obligatorie.

După efectuarea plății prin card online, obții acces instant la conținutul cursului. Dacă ai efectuat plata prin transfer bancar, obții acces la conținutul cursului imediat după înregistrarea plății pe extrasul de cont.

DA, cursurile de pregătire profesională sunt concepute pentru a se potrivi cu toate nivelurile de experiență, de la începători la avansați.

Dacă te înscrii la un curs de pregătire profesională și nu ești mulțumit de experiența oferită, poți solicita returnarea contravalorii achitate în termen de 3 zile de la accesare. Pentru a beneficia de rambursare, este necesar să faci o solicitare în acest sens pe adresa de email info@vreaulacurs.ro.

Platforma vreaulacurs.ro oferă o secțiune de “Conținut Gratuit” unde poți accesa și vizualiza cursuri gratuite, Aceste cursuri gratuite sunt ideale pentru a te familiariza cu funcționalitățile platformei și a vedea dacă stilul de predare, structura și materialele cursului se potrivesc cu preferințele și nevoile tale de învățare.

Prețul cursului include:
 • 1. Accesul la Materialele de Curs: prețul include accesul complet la toate materialele de curs necesare, cum ar fi: videoclipuri, lecturi, prezentări, studii de caz și alte resurse educaționale.
 • 2. Sesiuni de Predare și Interacțiune cu Formatorul: vei avea acces la sesiuni de predare, care pot fi live sau preînregistrate, în funcție de structura cursului. De asemenea, prețul include posibilitatea de a interacționa cu instructorul cursului pentru întrebări și clarificări.
 • 3. Suport și Asistență: accesul la suportul tehnic și asistență pe parcursul cursului este, de asemenea, inclus, pentru a te asigura că ai o experiență de învățare fără probleme.
 • 4. Certificatul de Absolvire: la finalizarea cursului, vei primi un certificat de absolvire sau, în anumite cazuri, o diplomă de calificare. Emiterea acestui document este inclusă în prețul cursului. Acesta se poate ridica gratuit de la secretariat.
Pretul cursului NU include taxele de curierat pentru expedierea certificatului. Astfel, dacă dorești să primești certificatul în format fizic prin poștă sau curier, aceste costuri suplimentare vor fi suportate de tine.

Absolvirea unui curs de pregătire profesională îți deschide o serie de oportunități, contribuind semnificativ la dezvoltarea carierei tale. Iată câteva direcții pe care le poți explora după finalizarea cursului:

 • 1. Avansare în Carieră: având cunoștințele și competențele noi, poți aspira la poziții superioare în cadrul companiei tale actuale.
 • 2. Schimbare de Carieră: dacă ai ales un curs într-un domeniu diferit de cel în care activezi, absolvirea acestuia poate fi pasul necesar pentru a face o schimbare de carieră. Cu noile competențe, poți accesa oportunități în noi industrii sau sectoare de activitate.
 • 3. Dezvoltarea Competențelor: cursurile pot fi o rampă de lansare pentru a o afacere pe cont propriu, astfel vei putea să-ți oferi serviciile pe baza expertizei și abilităților dobândite.
 • 4. Obținerea autorizațiilor: cursurile de specialitate oferă posibilitatea obținerii /prelungirii autorizațiilor necesare pentru desfășurarea activității (de ex. autorizații A.N.R.E.).
 • 5. Networking Profesional: participarea la cursurile de pe platforma vreaulacurs.ro îți oferă oportunitatea de a intra în contact cu profesioniști și ingineri din industrie, extinzându-ți astfel rețeaua profesională, care poate fi valoroasă pentru oportunități viitoare.
 • 6. Recomandări pentru Joburi: multe din cursuri oferă suport în carieră, inclusiv recomandări pentru joburi în țară și/sau străinătate, în domeniul studiat. Acest lucru este deosebit de valoros în domenii cum ar fi aviația și sistemele fotovoltaice.
Scroll to Top

5% REDUCERE CURSURI LB. ENGLEZĂ PENTRU ELECTRICIENI

Profită acum de oferta lunii februarie și înscrie-te la cursul de limba engleză pentru domeniul electric. Alege nivelul începători sau avansați și #HAILACURS!

Contactează-ne și pe whatsapp 0755 045 550

ÎN CLASĂ

Call Now Button